Ilpendam krijgt plek voor roei en recreatie

Door Petra van Lint op 11 mei 2017

Het terrein van de voormalige gemeentewerf in Ilpendam wordt openbaar toegankelijk en krijgt een maatschappelijke functie. Hiertoe ondertekende gemeente Waterland maandag 22 december een overeenkomst met de Stichting tot welzijn in Ilpendam. De stichting gaat met hulp van vrijwilligers het terrein en de gebouwtjes beheren, onderhouden en verhuren. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om het terrein niet alleen openbaar toegankelijk te maken maar het ook een echte recreatieve bestemming voor alle Ilpendammers te geven.

De Stichting tot welzijn Ilpendam gaat samen met andere maatschappelijke instellingen zoals de ijsvereniging, de stichting volksvermaak en de hobbyclub het terrein en de gebouwtjes verder ontwikkelen. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk verenigingen een plekje krijgen. Daarnaast bestaat nog de mogelijkheid om van het terrein, dat gelegen is aan de ringvaart, een leuke zwem/vis/recreëer plek te maken. Het water is onderzocht en van uitstekende kwaliteit gebleken. De locatie biedt mogelijkheden genoeg. Wethouder Bromet is blij dat er goede afspraken zijn gemaakt. “Uitgangspunt is altijd geweest dat het terrein openbaar toegankelijk wordt en dat gaat nu ook gebeuren. We hopen dat de Stichting open staat voor verschillende initiatieven zodat het terrein ook echt van iedereen wordt.”

ilpendam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voormalige gemeentewerf in Ilpendam zoals hij nu nog is.

Rechts Berry Roeleveld, in het midden wethouder Laura Bromet (GL) ,

links duoraadslid Petra van Lint (PvdA),

op de bank Yvonne Gras (WN)

Foto Ella Tilgenkamp

Petra van Lint

Petra van Lint

Flyer PvdA Petra 2022   Lijsttrekker Petra van Lint  (53)  Ik woon met man en zoon in Ilpendam en zit al 14 jaar in de raad als (duo)raadslid. Ik ben filmmaker, onderzoeksjournalist, daarnaast een fanatiek voetballer. Nu lijsttrekker van een geweldig team: samen in actie! Belangrijkste doel De politieke cultuur veranderen * Jonge mensen moeten

Meer over Petra van Lint