Door Jan Koopman op 12 januari 2014

Vinger aan de Pols

Nog even en het is zo ver. Vanaf 1 januari krijgen de gemeenten de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en financiering van een belangrijk deel van de zorgwetgeving. Hierover is al de nodige onrust in het land ontstaan. De eerste rechtszaken over dit item zijn reeds achter de rug, waarbij in een aantal gevallen de benadeelden in het gelijk zijn gesteld.

Zo zijn gemeenten op hun vingers getikt, wanneer zij niet goed gecommuniceerd hebben over voorgenomen wijzigingen . De rechter heeft bepaald dat de financiering van de thuiszorg niet zo maar ingetrokken mag worden. Dat mag bijvoorbeeld niet als de thuiszorg al lange tijd heeft mogelijk gemaakt, dat een bejaard echtpaar zelfstandig kan blijven wonen.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom start de PvdA afdeling Waterland vanaf  1 januari 2015 het project “Vinger aan de Pols”. Wij willen actief op zoek gaan naar problemen, die zijn ontstaan als gevolg van genoemde veranderingen in de zorgwet.

Wij vragen u, onze PvdA leden, om de misstanden die u tegenkomt over dit onderwerp te melden aan ons. Dat kan per email aan Jan Koopman: [email protected]
Ook zullen we door middel van advertenties in de plaatselijke pers de inwoners van de gemeente Waterland vragen om hun problemen via onze website te melden. En bij het canvassen en tijdens onze ledenbijeenkomsten wordt nogmaals aandacht gevraagd voor dit onderwerp, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarnaast kijken we ook aan de andere kant, die van de zorgverleners. We gaan we hen over een aantal maanden vragen of ze tevreden zijn over de invoering van de veranderingen en of ze op mogelijke misstanden stuiten.

Met een kleine groep, waaronder een aantal leden met ervaring in de Zorg, gaan we de binnengekomen vragen en opmerkingen bestuderen. We bekijken of we een oplossing kunnen bieden. Daarbij zullen we sowieso persoonlijk contact leggen met de vragenstellers. Alle problemen waar wij als politiek iets in kunnen betekenen, leggen wij voor aan onze raadsleden, zodat zij gerezen problemen kunnen helpen oplossen.

We blijven u informeren over de zaken die we tegenkomen, zowel via onze site als via de nieuwsbrief.
Zoals gezegd, we willen liever voorkomen dan genezen. Daarom doen we onze uiterste best om de veranderingen in de zorgwetgeving in Waterland goed te laten verlopen. We horen dus graag wat u meemaakt en wat u vindt!

Uiteraard wens ik u allen een voorspoedig en vooral gezond 2015!

Jan Koopman

bestuurslid PvdA Waterland

foto

 

Jan Koopman

Jan Koopman

Wij bedanken Jan Koopman voor zijn jarenlange goede werk voor PvdA Waterland en zijn inzet voor de Zorg in Waterland en omstreken.

Meer over Jan Koopman