Door Beate Janssen van Raaij op 19 november 2015

Sociale werkvoorziening

Wij maken ons ernstige zorgen over de sociale werkvoorziening voor Zaanstreek Waterland, Baanstede, al jaren een kind van bestuurlijke zorg vanwege de uit de hand lopende kosten. Door veranderingen in de wet (de participatiewet) werd het er niet gemakkelijker op. Het kabinet ziet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het liefst gewoon aan de slag bij reguliere werkgevers. Dat zien wij ook zo, maar het is de vraag of dit wel helemaal haalbaar is. Wij zijn van mening dat er ook werk moet blijven voor de mensen waarbij dat niet lukt. Er werd een transitietraject ingezet, waarbij gezonde gedeeltes van Baanstede verzelfstandigd zouden worden.

Daarnaast werd gewerkt aan het gezamenlijk benaderen van bedrijven om de doelgroep naar werk te begeleiden. Dit laatste komt moeizaam van de grond, intussen wordt het verschil van inzicht tussen de verschillende deelnemende gemeentes steeds groter. Door dit alles neemt de onzekerheid bij de doelgroep toe.

De PvdA fractie heeft een motie opgesteld, die gaandeweg werd medeondertekend door bijna alle raadsfracties en in de raad van 11 november raadsbreed is aangenomen. Wij zijn van mening dat deze doelgroep recht moet blijven houden op de juiste begeleiding en zullen u op de hoogte blijven houden van de voortgang van dit belangrijke proces.

motie Baanstede

Beate Jansen van Raay
PvdA Waterland

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij Beate was van mei 2014 tot maart 2022 onze fractievoorzitter en raadslid PvdA Waterland, daarna gaf zij vol vertrouwen het stokje over aan Petra van Lint. Wij bedanken Beate voor haar jarenlange goede werk voor de PvdA en zijn blij dat zij als lijstduwer op nummer 14 stond!  

Meer over Beate Janssen van Raaij