Recyclepunten in Waterland

26 april 2024

Sinds april 2004 kan iedereen klein chemisch afval en elektrische apparaten inleveren in de buurt: bij een mobiel recyclepunt in de kernen van Waterland. Zie voor de plaats en tijd van deze mobiele inleverpunten de bijgaande flyer mobiel recyclepunt . Deze flyer maakt ook duidelijk welke zaken je kan inleveren bij deze mobiele recyclepunten.

De fractie van de PvdA heeft zich steeds sterk gemaakt voor deze oplossing als aanvulling op de milieustraat in Purmerend. Daarom is het mooi dat het gelukt is om deze mobiele inleverpunten te realiseren.

Hieronder staat de toelichting in het gemeentenieuws van 10 april 2024.

Op woensdag 24 april staat het mobiele recyclepunt voor het eerst in Waterland, bij de Albert Heijn op Marken. Het betreft een pilot waarbij inwoners hun klein chemisch afval en huishoudelijke apparaten kunnen inleveren bij dit mobiele recyclepunt. De pilot loopt in elk geval tot 30 november 2024.

Dienstverlening afvalinzameling verbeteren

Het college heeft al langere tijd een wens voor het uitbreiden van de dienstverlening op het gebied van afval. Ook in de gemeenteraad is hier, met name door de PvdA, voor gepleit. Om het voor inwoners makkelijker te maken om afval te scheiden. Dit is handig voor inwoners en hoe beter afval gescheiden wordt, hoe meer er hergebruikt kan worden. Het klein chemisch afval en de huishoudelijke apparaten mogen niet in de containers en kunnen niet aangeboden worden tijdens de maandelijkse gratis grofvuilophaalronde. Deze moesten naar de milieustraat in Purmerend worden gebracht. Maar vanaf 6 april is het dus mogelijk om deze dichterbij huis in te leveren. In de bijgevoegde flyer staat precies wat wel en niet ingeleverd kan worden.

Wethouder Afval Harm Scheepstra: “Ik ben enthousiast dat we met deze pilot van het mobiele recyclepunt gaan starten! Het is fijn om deze extra service aan de inwoners te kunnen aanbieden. Hopelijk ervaren de inwoners dat het scheiden van afval gemakkelijker wordt gemaakt en merken we dit ook in hoe het afval verwerkt kan worden.”