Door Ton van Nieuwkerk op 11 februari 2014

PvdA steunt jongerenwoningen Ilpendam

De PvdA heeft in de Raad van 30 januari het voorstel van Groen Links, SP en WN gesteund om te komen tot jongerenwoningen in Ilpendam. Het voorstel houdt in dat op de gemeentelijke gronden van de voormalige St Sebastianusschool te Ilpendam jongerenwoningen gebouwd kunnen worden. Dit voorstel was een Raadsvergadering eerder mede op ons verzoek aangehouden, omdat wij graag van het College wilde weten of er al onomkeerbare besluiten over deze gronden waren genomen. Dat bleek uit de beantwoording van het College niet zo te zijn. Voldoende reden voor ons om enthousiast groen licht te geven!

Het realiseren van jongerenwoningen is voor de PvdA Waterland een belangrijk onderwerp. Eerder heeft Brigitte Buis het College gevraagd een zoekactie te plegen naar de mogelijkheid van tijdelijke jongerenwoningen. Helaas heeft dit verzoek geen concreet resultaat opgeleverd. Extra reden om nu vol te gaan voor structurele jongerenwoningen. Met de huidige initiatieven in Marken (dank aan de Eilandraad), Ilpendam en Monnickendam (‘De Regenboog’) lijkt hier eindelijk schot in te komen.

bord ilpendam DSC05449

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk Ton van Nieuwkerk is onze wethouder in de huidige coalitie GL, WN en VVD, en was dat in de jaren 2018-2022 in de coalitie met CDA, GL, D’66.   achtergrond Ton van Nieuwkerk Ton is een oude bekende binnen de afdeling Waterland. Hij was van 2004 tot 2014 voor ons fractievoorzitter in

Meer over Ton van Nieuwkerk