17 juni 2013

PvdA Politici maken een verschil

Regelmatig ga ik met mijn PvdA collega’s langs de deuren in de kernen van Waterland om de bewoners te vragen hoe tevreden ze zijn over hun buurt en of er iets is dat wij als politici voor ze kunnen beteken. 11 mei jongstleden was weer zo’n moment.

Monnickendam was aan de beurt en helaas troffen we het slecht. Het regende die dag continu. We besloten daarom naar het Spil te gaan en de mensen daar (onder de luifel) te vragen naar hun buurt, tevredenheid en verbeterpunten. Natuurlijk deelden we ook rode rozen uit aan iedereen die dat wilde. Eén dag voor moederdag vonden de rozen gretig aftrek.

Een ouder echtpaar gaf aan dat er tussen de straat ‘Markgouw’ en het achtergelegen pleintje een groot gat in de 2e tussendoorgang zat. Dat was al even zo en ze vonden het nu echt gevaarlijk worden. Bij terugkomst heb ik meteen een melding aangemaakt op de website van de gemeente: Digitaal loket Waterland Per omgaande kreeg ik een registratienummer en vorige week kreeg ik de melding dat het gat gerepareerd was. Zo simpel was het dus om een verschil te maken en daar doe ik het als PvdA politica ook voor.

Brigitte Buis, raadslid PvdA