Door Ton van Nieuwkerk op 8 juli 2013

Prijsindexering voor welzijnsinstellingen

De welzijnsinstellingen worden in 2014 wel geindexeerd. Mijn voorstel daartoe – ingediend met CDA en SP – is in de Raad van 20 juni aangenomen. Daarmee is een bedrag gemoeid van 15.000 euro per jaar. Dit bedrag blijft dus nu beschikbaar voor de welzijnsinstellingen.

In de eerste integrale begrotingsupdate (IBU) heeft het College van B&W voorgesteld de welzijnsinstellingen niet te indexeren. Normaal gesproken worden de welzijnsinstellingen wel geindexeerd, omdat ze op deze wijze gecompenseerd worden voor hogere (inflatie)kosten. Het College van B&W zag dit als een mogelijkheid om de gemeentelijke begroting sluitend te maken. Met dit voorstel kon ik niet leven, omdat de welzijnsinstellingen vorig jaar al zwaar zijn getroffen door de bezuinigingen. Verdere bezuinigingen op de welzijnsinstellingen zijn wat mij betreft de komende jaren niet meer aan de orde. En dus heb ik voorgesteld deze (in mijn ogen) verdere bezuiniging terug te draaien. Ik ben verheugd dat ik hiervoor een meerderheid in de Raad heb kunnen krijgen.

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk Ton van Nieuwkerk is onze wethouder in de huidige coalitie GL, WN en VVD, en was dat in de jaren 2018-2022 in de coalitie met CDA, GL, D’66.   achtergrond Ton van Nieuwkerk Ton is een oude bekende binnen de afdeling Waterland. Hij was van 2004 tot 2014 voor ons fractievoorzitter in

Meer over Ton van Nieuwkerk