12 november 2015

Politiek café van 2 december naar 13 januari

Beste leden van de PvdA afdeling Waterland,
 

Het Politiek café is verplaatst van december naar januari vanwege de drukke december maand!
 

Hierbij nodigen wij jullie uit voor het politieke café van de Partij van de Arbeid en deze keer ook van Groen Links en de SP!

Woensdag 13 januari 2016
20.00 uur
Café 1614, Monnickendam

 

Tussen droom en daad: de linkse familie.
Linkse en progressieve partijen hebben toen en nu vaak strijd geleverd tegen elkaar maar gaan uit van dezelfde basis: strijd tegen onrecht en tegen ongelijke behandeling. Voor Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap, tegen discriminatie en het verschijnsel dat mensen vaak figuurlijk in de kou staan.
 
Over de idealen zijn de SP, Groen Links en de PvdA het wel eens maar de manier waarop, daarover verschillen zij. De drie partijen hebben dezelfde stamvader: de Sociaaldemocratische Arbeiderspartij: de SDAP. Op 2 december aanstaande in “Politiek café In 1614” gaan de Waterlandse SP, Groen Links en de PvdA met elkaar in discussie over wat hen bindt en waarover zij van mening verschillen. Door elkaar te ontmoeten, kweek je begrip en leer je elkaar beter kennen.
 
Roel-Kingma-PvdARoel Kingma uit Broek in Waterland zal de avond inleiden en daarna zullen de partijen met elkaar in gesprek gaan. Roel doet historisch onderzoek onder auspiciën van de Universiteit van Utrecht naar de relatie tussen sociaaldemocratie en communisme, speciaal het communisme in de Sovjet-Unie in de periode tussen de twee wereldoorlogen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen met uw mening!

 

Hans van Amstel en Beate Janssen van Raay
Voorzitter Bestuur en Fractievoorzitter PvdA Waterland

Logo-Politiek-cafe