Door Brigitte Buis op 4 juni 2013

Paulplantsoen wordt beeldbepalend

Het College van B&W heeft de woningen aan het burgemeester Paulplantsoen in Broek in Waterland aangewezen als ‘beeldbepalende panden’. De dreigende sloop van deze woningen lijkt daarmee voorlopig afgewend.

De bewoners aan de burgemeester Paulplantsoen hebben enige tijd geleden raadsleden uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Namens de PvdA ben ik daarbij aanwezig geweest. De bewoners zijn verontrust door de sloopplannen van de woningcorporatie Wooncompagnie. Deze zorgen deel ik. Het is nu fijn wonen aan de Burgemeester Paulplantsoen tegen een betaalbare prijs. Iets waar ook de PvdA zich hard voor maakt. Ik heb het College dan ook gevraagd deze woningen op de lijst van beeldbepalende panden te zetten. Hierdoor krijgen de woningen meer bescherming, onder andere tegen (ongewenste) sloopplannen.

Het burgemeester P. Ph. Paulplantsoen 1 t/m 12 is een typisch voorbeeld uit de wederopbouwarchitectuur uit de vijftiger jaren en is een goed voorbeeld van het werk van de toenmalige stadsarchitect K.F. Simons.

Brigitte Buis,  raadslid PvdA

Paulplanstoen 19 mei 2013

Brigitte Buis

Brigitte Buis

  Brigitte Buis Wij bedanken Brigitte Buis voor haar politieke werk als wethouder, raadslid, actief lid, adviseur en coach. Zij voerde het met hart en ziel uit. Wij zijn blij dat zij nog steeds actief is voor de PvdA Waterland!

Meer over Brigitte Buis