(Geen) politiek in tijden van Corona

23 maart 2020
Beste leden,
 
Het is even stil in de politiek. Raadsvergaderingen zijn tot na 6 april afgezegd, ook de zoektocht naar een nieuwe burgemeester ligt even stil. Gelukkig hebben wij een ervaren interim burgemeester, Sicko Heldoorn, die meteen vol aan de bak kon. GGD, leraren, maar ook bestuurders en ambtenaren draaien overuren om te proberen de schade die Corona aanricht te beperken. Onze Ton van Nieuwkerk zit als wethouder zorg in het crisisteam, samen met oude bekende Henk van Berkum in zijn rol als ambtenaar openbare orde en veiligheid. Het beste wat wij nu kunnen doen is deze mensen niet voor de voeten lopen en braaf de instructies van Sicko, Ton, Henk, Rutte en Van Dissel opvolgen. Informatie is te vinden op de website van de gemeente: https://www.waterland.nl/nieuws/update-voor-onze-inwoners-over-de-landelijke-en-regionale-aanpak-van-het-coronavirus

 

Wat wij WEL kunnen doen:
  • Een aantal leden heeft al contact opgenomen met de vraag of er mensen zijn die hulp kunnen gebruiken met bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Mocht u dat willen, neem dan contact op met Jelmer Stolk, hij zal u koppelen aan een hulpvaardig PvdA lid. Telefoonnummer Jelmer: 06-28568436. Ook is er een prachtig initiatief van Wonen Plus waar mensen aan elkaar gekoppeld worden. Hierover is meer informatie op de website van de gemeente.
  • Onze ondernemers steunen. Op Facebook wordt door onze Volendammer partijgenoot Max Slotboom een lijst bijgehouden van restaurants die ook thuisbezorgen. De site heet Groot Waterland. Als u niet op Facebook zit kunt u de lijst ook opvragen bij Jelmer Stolk.
  • En gedraag je zoals je als PvdA-er altijd al deed: kijk om naar elkaar en maak er het beste van!
 
Blijf gezond,
 
Beate, Petra, Alexander en Jelmer