Door Beate Janssen van Raaij op 29 oktober 2014

Buurtbus: het werk kan beginnen

Veel plaatsen in Waterland zijn slecht – of zelfs helemaal niet- te bereiken met het openbaar vervoer. Met name buiten de spits kan dat een probleem zijn. Een buurtbus kan daarvoor een goede oplossing zijn. De buurtbus wordt gefaciliteerd door de vervoersmaatschappij en bestuurd door vrijwilligers. Zo kan er ook vervoer worden geleverd tijdens de minder rendabele uren

 

Een goed idee dat veel mensen aanspreekt en in februari hadden zich dan ook al zo’n twintig enthousiaste vrijwilligers aangeboden. Vervolgens gebeurde er lange tijd niets. De PvdA heeft naar aanleiding van signalen van een aantal van deze vrijwilligers een dringend beroep op het college gedaan dit traject vlot te trekken. Met succes: op 28 oktober kwam de eerste groep vrijwilligers bijeen om met de wethouder en de vervoersmaatschappij hun plannen te bespreken.

 

Het werk kan nu beginnen, een enthousiaste werkgroep gaat aan de slag. Wat ons betreft krijgt de werkgroep de ruimte om het probleem bereikbaarheid en vervoer zo breed mogelijk te benaderen. Een whats-app of e-mailgroep om te kijken wie een zieke buurtgenoot af en toe naar het ziekenhuis kan rijden bijvoorbeeld. Dat gebeurt al lang, hoe kan de werkgroep aansluiten bij deze praktijk en deze verder uitbouwen in Waterland?

 

Er worden overigens nog een paar vrijwilligers gezocht. Wilde je vroeger eigenlijk buschauffeur worden, maar is het er nooit van gekomen? Maak je droom waar, nu kan het!

Beate Janssen van Raay

PvdA Waterland

 

buurtbus

 

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij Beate was van mei 2014 tot maart 2022 onze fractievoorzitter en raadslid PvdA Waterland, daarna gaf zij vol vertrouwen het stokje over aan Petra van Lint. Wij bedanken Beate voor haar jarenlange goede werk voor de PvdA en zijn blij dat zij als lijstduwer op nummer 14 stond!  

Meer over Beate Janssen van Raaij