Door Beate Janssen van Raaij op 29 oktober 2014

Brede School Monnickendam vordert

Brede school Monnickendam: van samenwerken kan iedereen beter worden

Wij zijn blij met de plannen voor de nieuwe brede school in Monnickendam. Een plaats waar school, buitenschoolse opvang, en andere voorzieningen zoals de bibliotheek en het centrum voor Jeugd en gezin samen een onderdak vinden. Deze samenwerking heeft voor ons veel meerwaarde, en de vorige raadsperiode heeft de PvdA zich dan ook nadrukkelijk voor deze samenvoeging uitgesproken. Dat resulteerde toen in een motie die door alle fracties gedeeld werd. Van samenwerken kan uiteindelijk iedereen beter worden!

 

Nog wel vragen: hoe duurzaam wordt het gebouw nou echt?

Wij zijn ook tevreden met de plannen van het college om het gebouw duurzaam te maken, en bouw en in gebruik. Het college heft voor verduurzaming 3 ton extra gevraagd. Tijdens de raadsvergadering van 23 oktober heb ik het collega daar wel een aantal vragen over gesteld. Uit de praktijk blijkt namelijk, dat duurzaam gebruik in een gebouw dat door meerdere partijen gedeeld wordt niet altijd succesvol is. 3 ton is veel geld. Als het gebruikt wordt voor werkelijke verduurzaming is dat het mogelijk waard, maar daarover willen wij dan nog wel meer zekerheid. Het college heeft beloofd de raad hierover meer informatie te geven., wij zijn benieuwd en zullen ons oordeel daarop baseren.

 

En: Synergie, hoe gaat dat werken?

Samenwerken is mooi, maar er wordt van alle partijen veel gevraagd, zeker in het begin. Hoe zorg je dat het geheel meer wordt dan de som der delen? Dat vraagt om een strakke regie van de verantwoordelijke wethouder(s). Ik heb daar in de raadsvergadering dan ook toe opgeroepen, en ons is toegezegd dat dit ook voor het college van belang is. Ook moeten er nog een aantal zaken worden geregeld, waarbij de beheerfunctie van het gebouw er een van is.

Kortom: we zien veel goeds in dit project, waarvan wij per slot van rekening aan de wieg hebben gestaan. Maar we blijven de voortgang kritisch volgen.

 

Beate Janssen van Raay

fractievoorzitter PvdA Waterland

Concept_voorlopig_ontwerp_Brede_school_Scholeneiland

 

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij Beate was van mei 2014 tot maart 2022 onze fractievoorzitter en raadslid PvdA Waterland, daarna gaf zij vol vertrouwen het stokje over aan Petra van Lint. Wij bedanken Beate voor haar jarenlange goede werk voor de PvdA en zijn blij dat zij als lijstduwer op nummer 14 stond!  

Meer over Beate Janssen van Raaij