27 november 2013

Bert Schalkwijk nieuwe lijsttrekker

Monnickendam, 27 november 2013

 

PvdA afdeling Waterland  heeft kandidatenlijst gekozen !

 

Met algemene stemmen heeft de ledenvergadering haar  goedkeuring gegeven aan de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.

De lijst is flink vernieuwd. Al voor de zomer hadden de beide huidige fractieleden, Brigitte Buis en Ton van Nieuwkerk,  te kennen gegeven dat het na ettelijke jaren in de Waterlandse politiek tijd werd voor iets anders.

De nieuwe lijst werd  op een goed bezochte ledenvergadering voorgedragen door het bestuur en kon rekenen op algemene instemming. Oud-gediende en huidige wethouder Bert Schalkwijk sprak zijn vertrouwen in een klinkende overwinning uit,. Nog ouder- gediende Johan Lillo, raadslid van 1988 tot 1992 (Broek in Waterland) en van 1994 tot 2002 (Amsterdam Noord) sprak van een historisch moment: “ Niet altijd komt, in de geschiedenis van de politiek in het algemeen en van de PvdA in het bijzonder, een lijst in zo’n grote harmonie tot stand. “

De lijst bestaat verder uit:

1. Bert Schalkwijk

2 Beate Janssen van Raay

3 Henk van Berkum

4 Diederick Janssens

5 Petra van Lint

6 Ton van Nieuwkerk

7 Antje van Oostrom

8 Jeroen Hoeksema

De rest van de lijst zal samen met nadere gegevens van de eerste acht op korte termijn worden geplaatst op de website van de PvdA Waterland. U hoort zeker meer van ons!

Hieronder alvast persoonlijke verhalen van de eerste 8.

PVDA_waterland 8-foto_2013-9621 in 72 dpi smal gesneden groot op site

1. Bert Schalkwijk

 (Monnickendam, 66 jr)

 

 

beroep: wethouder

In de ledenvergadering van de PvdA ben ik gekozen tot lijsttrekker van onze partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.
Met plezier ga ik de uitdaging aan om die dag een mooi verkiezingsresultaat te bereiken, samen met de andere kandidaten van de lijst, het bestuur, de leden en onze vrijwilligers.
Ik heb een groot aantal jaar ervaring opgedaan met de gemeentepolitiek, in allerlei functies, en op dit moment ben ik wethouder samenleving. Graag wil ik mijn werk voortzetten, een aantal belangrijke stappen zijn al door mij gezet. De gemeente staat voor een grote operatie: de jeugdzorg, de sociale werkvoorziening, delen van de AWBZ en de WMO komen helemaal naar ons. Ook passend onderwijs hoort daarbij.
Leeftijd vind ik niet zo belangrijk; ik ben energiek en vol enthousiasme, ook al ben ik de 65 jaar al voorbij. Alle kernen in Waterland zijn voor mij even belangrijk, waar ik woon doet er minder toe.
Wij rekenen op u, vandaag en in de toekomst. U kunt op ons rekenen.

2 Beate Janssen van Raay (Monnickendam, (bijna) 52 jr)

huidige functie: voorzitter PvdA Waterland

beroep: klachtenfunctionaris Waterlandziekenhuis Purmerend

Mijn ideale samenleving lijkt eigenlijk veel op Waterland: zorgzaam, betrokken en mooi, een heerlijke plek om te wonen. Daar moeten we goed voor blijven zorgen. Kan het beter? Ja, natuurlijk. Het kan duurzamer. En we mogen ons Waterland best meer delen met de ons omringende stedelingen, zoals wij gebruik maken van hun theaters en bioscopen. Ruim baan dus voor natuur, kleinschalig toerisme en kleinschalige zorginitiatieven.

Maar net zo belangrijk: het is geven en nemen, we moeten het samen doen. De PvdA is  idealistisch maar niet dogmatisch. Heel gewone begrippen als fatsoen en tolerantie zijn voor mij vaak belangrijker dan grote visioenen. Politiek is:  streven naar hoe de wereld er volgens jou uit hoort te zien, maar ook:  er uit zien te komen met mensen die er soms heel anders over denken dan jijzelf. Want ook dat is leefbaarheid!

3 Henk van Berkum  (Marken 57 jr)

beroep: beleidsadviseur openbare orde en veiligheid bij een kleine gemeente

Wat ik belangrijk vind: de PvdA staat voor mij voor eerlijk delen en solidariteit. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten, gelijke kansen voor iedereen. Iedereen telt mee en wie niet op eigen kracht kan meedoen aan onze samenleving moet op onze speciale aandacht en zorg kunnen rekenen. Ik geloof in de kracht van de kernen, deze moet optimaal door de gemeente worden gefaciliteerd. Dit wil ik graag realiseren, bij voorkeur door progressieve samenwerking.

4 Diederick Janssens (Monnickendam)

5 Petra van Lint (Ilpendam, 45 jr)

beroep: eigen filmbedrijf JIPfilm

Ik ben de politiek ingegaan, omdat ik vond dat er teveel gepraat en te weinig gedaan werd. Ik ben nu zo’n 5 jaar duo-raadslid en ik heb me in die tijd ingezet om: een cultuurnota te maken met 19 actiepunten, waar veel van zijn uitgevoerd; verkeersmaatregelen zoals meer 30 km borden, fietsstroken, visuele drempels; verbetering van de communicatie met de burger door elke kern te bezoeken met de raad en te proberen hun ideeën uit te voeren, korte films maken over politiek zoals de ingang voor gehandicapten van de huisarts Ilpendam; en ik doe de visuele communicatie als vormgeving van verkiezingsprogramma, advertentie, website, fotokaarten van de kernen en film. Ik ben er trots op dat ik heb gevochten, zodat de bieb filialen nu open blijven. Zo praktisch en concreet zou ik door willen gaan. Niet praten, maar doen. De PvdA is voor rechtvaardigheid en solidariteit. Ik ook. Ik vind dat iedereen zijn eigen kracht heeft en die moet gezien en gebruikt worden.

6 Ton van Nieuwkerk (Monnickendam, 50 jr)

Na twee keer voor de PvdA Waterland lijsttrekker te zijn geweest (in 2006 en 2010) en 10 jaar fractievoorzitter in de Raad van Waterland (2004 – heden) kies
ik na de verkiezingen van maart 2014 voor een plekje in de politieke luwte. Op plaats 6 zal ik de nieuwe fractie daar waar nodig nog wel incidenteel adviseren en
ondersteunen.
Ik ben geboren in 1962 in het kleine Utrechts dorp ‘de Amstelhoek’, maar woon nu alweer zo’n 25 jaar in Monnickendam. En dat bevalt me goed.
Waterland is mooi zoals het is. En wat mij betreft houden we dat ook zo!
Ik ben afgestudeerd politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Mijn werkervaring heb ik onder andere opgedaan bij de landelijke scholierenvakbond (LAKS), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad voor Werk en Inkomen (RWI).

7 Antje van Oostrom

8 Jeroen Hoeksema