Door Ton van Nieuwkerk op 8 juli 2013

Brede School voor Monnickendam

In Monnickendam komt op de lokatie van de Kohnstamschool een ‘echte’ brede school. Mijn voorstel hiertoe – ingediend met CDA en D66 – kreeg uiteindelijk raadsbrede steun. Daarmee is er een einde gekomen aan de onduidelijkheid over de vraag welke instellingen gaan meedoen. De Bolder, de bibliotheek, het Centrum voor Jeugd en Gezien en de kinderopvang zullen allemaal samen met het onderwijs in het gebouw gaan participeren.

Op 11 juni kreeg ik een brandbrief van de instellingen die samen met het onderwijs aan de brede school zouden meedoen. Zij maakten zich grote zorgen omdat er onduidelijkheid was ontstaan over de vraag welke instellingen uiteindelijk aan de brede school Monnickendam zouden gaan meedoen. Ook de directeuren van de drie betrokken basisscholen spraken zich uit graag samen met deze instellingen te willen samenwerken in de nieuw te bouwen brede school.

Het realiseren van een brede school in Monnickendam is een oude wens van de PvdA. Door met elkaar in een gebouw te gaan zitten verwacht ik dat de instellingen veel eenvoudiger met elkaar kunnen samenwerken. En daar kunnen leerlingen, hun ouders, maar ook alle inwoners van Monnickendam hun voordeel mee doen. De brede school in Ilpendam is daar een goed en inspirerend voorbeeld van.

Ik ben blij dat mijn voorstel met algemene steun is aangenomen. Ik heb het College gevraagd om in oktober met een uitgewerkt plan naar de Raad te komen. Onze wethouder, Bert Schalkwijk, gaat daar nu hard mee aan de slag!

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk

Ton van Nieuwkerk Ton van Nieuwkerk is onze wethouder in de huidige coalitie GL, WN en VVD, en was dat in de jaren 2018-2022 in de coalitie met CDA, GL, D’66.   achtergrond Ton van Nieuwkerk Ton is een oude bekende binnen de afdeling Waterland. Hij was van 2004 tot 2014 voor ons fractievoorzitter in

Meer over Ton van Nieuwkerk