Door Beate Janssen van Raaij op 21 maart 2017

Verkiezingen 2017

Een beetje goed nieuws vanuit Waterland

Het zal nog wel even duren, voordat we helemaal zijn bijgekomen van de verkiezingsuitslag. Maar in Waterland gloort een sprankje hoop: het goede nieuws is dat de PvdA stem uitkomst in Waterland (7,5% van de stemmen) iets boven de landelijke (5,7%) lag. Hoe klein deze cijfers ook zijn, dat is goed nieuws. Onderzoek wijst uit dat de lokale invloed op stemgedrag maximaal 20% is en dat hebben we gehaald!
De uitslag van de verkiezingen is te vinden op de website van de gemeente: Uitslag in Waterland

Constructieve politiek wordt beloond
En dat is terecht! Uw fractie is er uiteraard van overtuigd dat dat ten eerste, ten tweede en ten derde natuurlijk komt door de consequente politiek die wij de afgelopen jaren hebben bedreven: constructief, sociaal, nooit op de man, maar altijd op de inhoud. Daar gaan wij graag mee door.

Flyeren, filmen, poetsen en plakken
Maar ook is er een enorme inspanning geleverd om Waterland te laten zien wie wij zijn: we hebben elke week geflyerd, we hebben een nieuw vlog met zowaar een personal vlogger (Petra), en een nieuwe verspreider van onze digitale uitingen (Fred). We hebben schoongemaakt in het Huis aan het Water op NL doet. Er is gefotografeerd (dank Tessa!) gefilmd en geadverteerd, (dank Ebbo, voor de schitterende vormgeving). Jeroen en Hans hebben geplakt, en elke keer dat Lodewijk weer van het bord gescheurd was toog Jeroen weer met ladder en plaksel naar de N247 om een verse Lodewijk op te hangen. En het was allemaal nog leuk ook.

Op naar volgend jaar
Dat is belangrijk nieuws, want over een jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen, op 21 maart 2018. Wij zullen de flow van de afgelopen weken gebruiken om gewoon door te buffelen, zodat in 2018 de sociaal-democratie weer de plaats kan innemen die zij verdient in het politieke landschap van Waterland.

Beate Janssen van Raay
fractievoorzitter PvdA Waterland

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij

Beate Janssen van Raaij Beate was van mei 2014 tot maart 2022 onze fractievoorzitter en raadslid PvdA Waterland, daarna gaf zij vol vertrouwen het stokje over aan Petra van Lint. Wij bedanken Beate voor haar jarenlange goede werk voor de PvdA en zijn blij dat zij als lijstduwer op nummer 14 stond!  

Meer over Beate Janssen van Raaij